Martin & Guido

Martin en Guido voormalige leadzangers van De Schintaler zijn als duo verder gegaan. Zij vonden dat de Schintaler klanken niet verloren mochten gaan en dus brengen ze deze nummers als duo op de bühne.

Het succes van de Schintaler vond zijn oorsprong in de jaren ’95-’96. Na het terziele gaan van een andere formatie die onder een iets andere naam een aantal jaren bekendheid had verworven met authentieke Oostenrijkse volksmuziek, werd de Schintaler destijds geboren. De band Schintaler bestond uit Martin Diederen, John Diederen, Willy Brouns, Eric Heijnen, Roger Diederen, Patrick Zelissen en Guido Frissen. De groep bracht Limburgse nummers in een modern jasje, met John Diederen als componist/tekstschrijver. Het eerste nummer dat ze uitbrachten was ‘Mien Limburgs Landj’. Het werd een groot succes, dat in 1996 gevolgd werd door de debuutcd ‘Golvend Heuvelland’ waarvoor Guus Smeets de teksten schreef. Ook het volgende album ‘De Waeg door ’t Hart’ werd heel positief onthaald. De band bereikte zijn hoogtepunt met de uitgave van de derde cd ‘Sjtilte veur de Sjtorm’. In 1999 werd een eerste live album opgenomen, getiteld ‘Sjpringlaevend’. De daarop volgende jaren tourde de groep doorheen het land en had een ongekend succes.

Vele bekende nummers uit het oude Schintaler repertoire zoals “Greumelevlaai” en “Golvend heuvellandj” brengen zij nog regelmatig ten gehore. Nog steeds spreekt hun muziek vele mensen aan en hun aanwezigheid staat dan ook steevast garant voor een leuk feest.

Lees ook de biografie/historie van de Schintaler.

Martin & Guido / Schintaler
Welkom op de officiële website van Martin & Guido, bekend geworden als frontmannen van de Limburgse formatie 'Schintaler'. Nu inmiddels alweer een hele tijd ook als duo actief om alle feesten van de nodige stemming te voorzien. Op de website is alle relevante informatie omtrent het duo te vinden. Van het ontstaan van de Schintaler tot de meest recente optredens. Kijk en luister naar de geplaatste video's, lees het laatste nieuws of vraag informatie voor een eventueel optreden.